Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

Satul Ţaul are un nou centru de sănătate


Foto: tv7.md

Localnicii din satul Ţaul, raionul Donduşeni nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă un drum lung pentru a avea acces la medicină primară de calitate. În localitate a fost deschis centrul de sănătate, de serviciile căruia vor beneficia circa 12 mii de oameni din zonă, informează tv7.md.

Centrul de Sănătate din satul Ţaul este unul din cele 77 de instituţii de acest gen care vor fi date în exploatare în toamna acestui an. De serviciile noului centru deschis la Ţaul vor putea befecia nu doar locuitorii satului dar şi cei care trăiesc în localităţile din apropiere. Unul din principalele obiective ale centrului este profilaxia şi prevenirea maladiilor.

Pentru edificarea centrului au fost alocate 2 mln de lei. Acum cetăţenii din întreg raion Donduşeni vor putea beneficia mai simplu de servicii medicale de calitate.

Procesul de reformă în asistenţa medicală primară în întreaga ţară a demarat în 2010. Vlad Filat care a iniţiat reforma în domeniul sănătăţii în timpul mandatului de prim-ministru, speră că serviciile de calitate vor deveni mai accesibile pentru toţi cetăţenii ţării.

Sătenii din Ţaul spun că au aşteptat mulţi ani la rînd deschiderea unei asemenea instituţii în localitate.

Cuvinte cheie:

sanatate , localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
224 locuitori

Grimeşti este un sat din cadrul comunei Bogdăneşti, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 224 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grimeşti, cu numele Grămeşti, din ţinutul Hotin, datează din aprilie 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.