Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Chipul unui copil a fost descoperit pe tulpina unui copac tăiat (Video)

Chipul unui copil a fost descoperit pe tulpina unui copac tăiat (Video)

Un nuc bătrîn, doborît astăzi într-o gospodărie din satul Chetrosu, raionul Drochia, a scos la iveală o adevărată minune a naturii. Pe tulpina copacului apare un chip trist de fetiță, scrie Noi.md cu referire la ziarulnational.md.

Nucul tăiat creștea în curtea Lidiei Bubulici, care împreună cu soțul ei, cresc șapte micuți orfani sau abandonați de părinți, după ce copiii lor biologici au crescut mari. Femeia crede că e vorba de „o minune de la Dumnezeu".

„Nu știu...o minune de la Dumnezeu...Acest copac a crescut în ograda mamei, dar noi locuim în aceeași curte. Mama a decedat cu un an și jumătate în urmă și nucul era uscat la crengile din mijloc. Noi am hotărît sa-l tăiem și iată! Mama mea a fost tare credincioasă. Mereu a mers la biserici. Din puținul ei a contribuit mereu la construcția și la reparația multor biserici, făcea haine la preoți. Nu ea le coșea, dar le comanda la femei care coseau, cumpără stofa și toate cele necesare. Ea umplea cuptoare cu ceaune și oale de bunătăți și ducea la case de copii, la oameni bolnavi de la Bădiceni. Acum, curtea noastră e plină de pruncușori, căci deja de șapte ani pe aici au alergat cei șapte copii orfani pe care i-am adus de la orfelinat. Cum veneau de la școală sau de la grădiniță, copiii fugeau la bunica, care îi aștepta cu bunătăți. Pe tuplină e un copil cu chipul trist, dar care învăța din nou să zîmbească în această curte", încearcă să explice „minunea" din curtea ei, Lidia Bubulici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.