Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
Elevii din s. Mîndîc preferă să joace şah (Foto)

Elevii din s. Mîndîc preferă să joace şah (Foto)

Șahul este arta de a modela caractere și suflete

Elevii din s. Mîndîc (Drochia) preferă să joace o partidă de şah în timpul liber la bibliotecă. Șahul le dezvolta atenţia, memoria, imaginaţia şi cugetarea. Şahul le oferă copiilor multe momente de mulţumire sufletească, astfel încît ei căpăta o dragoste deosebită pentru acest nobil sport al minţii, care le va înfrumuseţa viaţa şi de care nu se vor mai despărţi. Şahul are un important rol educativ, practicat atît la nivel amator, dar mai ales ca sport de performanță. Ajută foarte mult la dezvoltarea obiectivităţii, puterii de previziune, de calcul, îmbunătățește memoria, călește spiritul de luptă atît pe tabla de şah, cît şi în ce privește atingerea ţelurilor, precum şi a altor calităţi morale şi intelectuale.

Practicaţi acest sport, aflaţi-i secretele şi lăsaţi să vă modeleze caracterul!

Cuvinte cheie:

elevi , șah , sport , Drochia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.