Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 august 2020, 14:00 Meşteşuguri populare views 4353
10 așteptări ale locuitorilor din sectorul Ciocana
29 august 2020, 14:00 Meşteşuguri populare views 4353

10 așteptări ale locuitorilor din sectorul Ciocana

Locuitorii sectorului Ciocana din capitală au înaintat Preturii locale o serie de propuneri și dorințe concrete în vederea soluționării problemelor stringente ale orășenilor și schimbării situației spre bine în acest sector al Chișinăului, transmite Noi.md.

1. În special, locuitorii de la Ciocana sînt de părerea că ar trebui de construit un drum pietonal între școala nr. 71 și Liceul Gaudeamus, menționînd că în curînd copiii vor merge la școală, iar acolo practic nu există drum. De asemenea, ei consideră că este necesar de amenajat stadionul din fața Liceului "Gaudeamus", unde acum se plimbă în principal cîinii.

2. Locuitorii de la Ciocana speră că autoritățile vor asigura starea normală a stadioanelor și drumurilor de acces spre ele. Ei atrag atenția asupra faptului că, în general, în acest sector există o mulțime de stadioane, dar nu toate sunt în stare bună. Astfel, în apropierea școlii № 26, de obicei, se plimbă foarte mulți oameni cu copii, dar pe stadionul local nu există nici măcar un acces bine amenajat.

3. Totodată, orășenii doresc ca autoritățile locale să repare la Ciocana trecerea subterană de pe strada Mihail Sadoveanu (fosta stradă Kirova).

4. De asemenea, ei consideră că este foarte important să fie instalat un semafor pe str. Mircea cel Bătrîn, lîngă piața de la Ciocana.

5.De asemenea, locuitorii de la Ciocana cer autorităților orașului să permită prelungirea transportului public (autobuz, troleibuz) pînă la complexul multifuncțional deja construit "Arena Chișinău".

6. Orășenii care locuiesc în sectorul Ciocana atrag atenția și asupra necesității reparării drumurilor publice în sectorul privat.

7. Locuitorii de la Ciocana cer autorităților deschiderea în sector a unei grădinițe noi sau poate și a unei școli, pentru că acum copiii merg la grădinițele de pe strada I. Dumeniuc și I. Vieru, iar dimineața microbuzele sînt arhipline de copii și părinți.

8. În general, locuitorii sectorului au foarte mari speranțe în privința complexului "Arena Chișinău", sperînd că după deschiderea acestuia va începe dezvoltarea infrastructurii în această zonă a Ciocanei.

9. Locuitorii de la Ciocana vor ca în sectorul lor, ca și în întregul oraș, să fie construite mai multe treceri de pietoni subterane și terestre, în special pe străzile largi cu șase benzi.

10. Locuitorii orașului rugați să fie rezolvată problema clădirilor neterminate, abandonate din apropierea străzii N. Sulac, 4, unde de mai mulți ani se adună vagabonzi, narcomani și este foarte mult gunoi.

Trebuie remarcat faptul că autoritățile întreprind măsuri pentru a rezolva aceste și alte probleme și despre proiectele de succes știu bine cititorii Noi.md. Astfel, pe aceeași șantier de la Ciocana, în complexul de clădiri neterminate, mai devreme 35 de persoane și 4 unități tehnice ale Autosalubritate au efectuat lucrări de curățenie și au scos nouă mașini de gunoi din afara și din interiorul clădirilor. A fost evacuat și gunoiul format în urma activității locatarilor noilor case, construite în apropiere.

La Ciocana se repară trecerile subterane, se amenajează aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrîn, se repară drumuri, se demolează terasele construite ilegal, locuite de persoanele fără adăpost, se desfășoară alte lucrări de amenajare a sectorului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ciocana

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
745 locuitori

Etulia Nouă este un sat din cadrul comunei Etulia, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 118 km de municipiul Comrat și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 745 de oameni. Satul Etulia Nouă a fost menționat documentar în anul 1890.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.