Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 iulie 2016, 16:05 Muzica clasica views 6853
Oraşul din Moldova cu Cod Galben de poluare a aerului
13 iulie 2016, 16:05 Muzica clasica views 6853

Oraşul din Moldova cu Cod Galben de poluare a aerului

Cod Galben de poluare a aerului la Bălţi. Avertismentul a fost făcut de Serviciul Hidrometeorologic şi a intrat în vigoare de astăzi, la amiază, fiind valabil pînă mîine, 14 iulie.

Astfel, concentraţiile maxime cu aldehidă formică au depăşit normele sanitare de 1,8-2,1 ori, iar concentraţiile maximă admisibilă (medie zilnică) - 13,7 ori.

Pentru următoarele zile se prevede majorarea acestor concentraţii şi un nivel sporit al poluării aerului atmosferic din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile dispersiei.

RECOMANDĂRI: Reducerea maxim posibilă a duratei aflării în zonele industriale, fiind preferabile plimbările pe jos în zonele verzi, în special se referă la copii, femeile însărcinate şi persoanelor cu vîrstă înaintată.

Persoanelor cu maladii ale sistemului cardio-vascular şi ale tractului respirator li se solicită reducerea sarcinilor fizice.

Pentru prevenirea creşterii concentraţiei periculoase a poluanţilor în aer, agenţii economici sunt obligaţi de a întreprinde măsuri pentru reducerea pe termen scurt a emisiilor nocive, cu circa 15-20%, conform planurilor elaborate.

Codul Galben de poluare presupune condiţii meteorologice care vor contribui la acumularea noxelor în stratul de aer de la suprafaţa solului. Nivelul poluării aerului este prognozat ca Sporit.

Se prevede depăşirea de 2-4 ori a concentraţiei maxime admisibile privind poluanţii investigaţi.

Situaţia ecologică se prevede nefavorabilă pentru sănătatea populaţiei şi a stării mediului înconjurător.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Balti , aer , Cod Galben

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.