Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 iulie 2017, 14:45 Muzica clasica views 4958
O întreprindere din Bălți va asambla colectoare solare
31 iulie 2017, 14:45 Muzica clasica views 4958

O întreprindere din Bălți va asambla colectoare solare

Întreprinderea „Răut" din Bălți va produce, în premieră, colectoare solare în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților locale privind producția colectoarelor solare în Republica Moldova". Prima linie de asamblare a 100 de colectoare solare a fost lansată în data de 27 iulie.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, colectoarele solare vor fi asamblate de un personal tehnic specializat instruit în Polonia și Moldova. Materia primă pentru asamblarea lotului de 100 de colectoare solare cu tuburi vidate a fost și ea importată din Polonia.

Pentru instalarea liniei de producere, materiei prime necesare producerii, instruirii personalului și asigurării și certificării procesului de producere, Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială a acordat asistență tehnică și financiară nerambursabilă, în sumă de 170 000 euro.

Întreprinderea „Răut" va asambla și asigura comercializarea echipamentul pe teritoriul Republicii Moldova și pe piețele străine, pe parcursul a minim trei ani.

Proiectul este susținut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii și implementat de comun cu Agenția pentru Eficiență Energetică, cu suportul Guvernului Poloniei prin intermediul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

soare , Balti , întreprindere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.