Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 mai 2018, 15:25 Muzica clasica views 12137
Angajaţi ai instituţiilor educaţionale din Bălţi vor beneficia de spor la salariu
02 mai 2018, 15:25 Muzica clasica views 12137

Angajaţi ai instituţiilor educaţionale din Bălţi vor beneficia de spor la salariu

Angajaţii auxiliari ai instituţiilor educaţionale din municipiul Bălţi vor beneficia de un spor la salariu. O decizie în acest sens a fost aprobată de Consiliul municipal la şedinţa din 26 aprilie.

Consilierii bălţeni au stabilit un adaos de 20% la salariile de funcţie pentru personalul tehnic şi auxiliar din cadrul instituţiilor de învăţămînt general. Este vorba de angajaţii cu categoriile de salarizare 1-6: ajutori de educatori, dădace, paznici, dereticători, bucătari ş.a.

Ţinînd cont de faptul că salariul de funcţie al acestor angajaţi constituie 1000-1140 de lei, atunci suplimentul va fi de cel puţin 200 de lei.

Hotărîrea Consiliului municipal Bălţi a fost determinată de mai multe adresări ale angajaţilor instituţiilor educaţionale, care au cerut "măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de salarizare şi reducere a deficitului de cadre", indică esp.md.

Adaosul la salariu va fi calculat începînd cu 1 mai şi până la 31 decembrie 2018. Banii pentru aceste plăţi vor fi alocaţi din soldul disponibil al bugetului municipal.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , salarii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.