Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 septembrie 2018, 11:00 Muzica clasica views 10912
Estonia susţine dezvoltarea turismului rural în nordul R. Moldova
02 septembrie 2018, 11:00 Muzica clasica views 10912

Estonia susţine dezvoltarea turismului rural în nordul R. Moldova

Autorități publice locale, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, antreprenori și meșteri populari din Regiunea de Nord a ţării au participat la un seminar cu privire la organizarea evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate.

Forumul a avut loc în perioada 29-30 august, la Bălţi şi Soroca, în cadrul unui proiect implementat cu susţinerea partenerilor din Estonia, transmite MOLDPRES.

Proiectul este realizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) în parteneriat cu Universitatea Tartu Pärnu College din Estonia și Universitatea de Stat din Moldova. Agenda seminarului a fost susţinută de un grup de experți estoni.

Specialiştii estoni au prezentat informaţii despre dezvoltarea turismului în ţară lor, le-au povestit colegilor din R. Moldova despre comercializarea serviciilor turistice, despre organizarea evenimentelor și dezvoltarea produsului în sfera turismului rural, bazându-se pe exemple de succes din Estonia. Totodată, au fost prezentate „Ghidul de gestionare a evenimentelor" și două studii de caz. De asemenea, participanții la seminar a fost antrenaţi în desfășurarea unui exercițiu practic.

Directorul interimar al ADR Nord, Ion Iliev, a apreciat colaborarea cu partenerii din Estonia şi a estimat că aceasta va avea un impact valoros asupra dezvoltării Regiunii de Nord a R. Moldova. „Dezvoltarea turismului înseamnă noi locuri de muncă și mai multe oportunități pentru meșterii populari, dar și pentru toți cei care își doresc să lanseze afaceri în acest domeniu. Suntem interesați să punem în valoare destinații turistice din nordul R. Moldova", a spus Ion Iliev.

Pe parcursul săptămânii curente, cât delegaţia estonă s-a aflat în ţară noastră, oaspeţii au vizitat mai multe obiective turistice din raionul Glodeni, au participat la festivalul „Art Fest", organizat în satul Hâjdieni. Acest traseu turistic a servit şi drept studiu de caz în timpul seminarului, experții din Estonia oferind observații și recomandări practice pentru optimizarea rutei.

Cooperarea moldo-estonă are loc în cadrul proiectului „Împuternicirea femeilor și tinerilor prin creșterea abilităților și competențelor lor în domeniul designului evenimentelor rurale și serviciilor de ospitalitate". Programul are un buget de peste 45 mii de euro, iar banii sunt oferiți de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei. Proiectul este implementat în perioada august 2017 - ianuarie 2019.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Estonia , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.