Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2018, 12:45 Muzica clasica views 10243
Problema şobolanilor a redevenit actuală în municipiul Bălţi
11 octombrie 2018, 12:45 Muzica clasica views 10243

Problema şobolanilor a redevenit actuală în municipiul Bălţi

În municipiul Bălţi au fost atestate cazuri cînd şobolanii au atacat persoane în spaţii publice, iar autorităţile afirmă că nu pot întreprinde măsurile necesare din cauza lipsei preparatelor de deratizare, transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

La finele săptămînii trecute, o locuitoare din Bălţi a anunţat că a fost atacată în lift de un şobolan. Femeia s-a adresat la întreprinderea comunal-locativă și alte instituţii, însă nu a primit nici un răspuns, potrivit esp.md.

Conform sursei citate, dacă casa se află în gestiunea Întreprinderii Municipale din Bălţi pentru servicii comunal-locative, atunci cetăţenii pot anunţa despre şobolanii observaţi la dispeceratul instituţiei, care, la rândul său, va expedia un demers privind deratizarea la Centrul teritorial de sănătate publică.

În acelaşi timp, Vasile Moraru, medic-şef adjunct la Centrul de sănătate publică, a afirmat că "în prezent instituţia nu este în stare să satisfacă asemenea cereri din cauza lipsei preparatelor de deratizare", indică esp.md.

Surse de la Centrul Naţional de Sănătate Publică (CNSP) au explicat, la solicitarea MOLDPRES, că odată cu răcirea vremii şobolanii şi şoarecii se concentrează în preajma spaţiilor locuite de oameni, pentru că pot găsi aici hrană. Totodată, specialiştii susţin că pentru ca rozătoarele să dispară locatarii blocurilor trebuie să se dezică de camerele de gunoi. "Noi otrăvim şobolanii, dar pe de altă parte îi hrănim. De cele mai dese ori avem refuzul locatarilor care nu vor să închidă camerele de gunoi, iar şobolanii mai au proprietatea să se deprindă cu una şi aceeaşi soluţie de deratizare, de aceea preparatele trebuie periodic schimbate", au relevat specialişti de la CNSP.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , Șobolani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.