Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 noiembrie 2018, 18:40 Muzica clasica views 3835
Liceul din Bălţi, care a organizat lecţii despre unire, se apară
30 noiembrie 2018, 18:40 Muzica clasica views 3835

Liceul din Bălţi, care a organizat lecţii despre unire, se apară

După ce în presa de la Chişinău a apărut informaţii cu fotografii prin care se dovedeşte că sînt promovate activ neîngăduinţa față de populația vorbitoare de limbă rusă, dar şi ideile unioniste, conducerea liceului „M. Eminescu" din Bălți vine cu o reacţie.

"Şcoala este apolitică. Acest deziderat este respectat în instituţia noastră; prin urmare, în comunicarea cu elevii optăm pentru promovarea valorilor general-umane, pentru formarea personalităţii complexe, evitând orice ar însemna „idei unioniste", „atitudini xenofobe" sau de alt gen", se arată în mesajul instituţiei de învăţămînt.

Conducerea liceului a negat că ar fi făcut îndemnuri la unire a ţării noastre cu România, chiar dacă martorul ocular care a transmis pozele pe adresa redacţiei portalului "Bloknot-Moldova" spune că exact acest lucru a fost făcut pe tot parcursul lecţiei organizate

"Cu referire nimijlocit la activitatea vizată: aceasta a prezentat informaţia istorică factologic (conform curriculumului în vigoare), evocând cronologic evenimentele care au precedat momentul de la 1 decembrie 1918. Nu a fost propagandă, ci activitate desfășurată în cadrul săptămânii Istoriei (care a coincis cu "Centenarul unirii"), proiectată în toate instituțiile din municipiu", se mai arată în mesaj.

După ce a făcut publică fotografia din incinta liceului, martorul ocular povesteşte că a primit ameninţări pe reţeaua de socializare unde a distribuit imaginea, chiar de la elevii liceului „M. Eminescu" din Bălţi.

Pe de altă parte, conducerea instituției spune că „martorul ocular" la care se face trimitere nu a fost prezent în sală, deci viziunea prezentată de acesta este şi una inventată de el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

liceu , Balti , unioniști

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
646 locuitori

Marienfeld este un sat din cadrul comunei Ialpujeni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 646 de oameni.Satul Marienfeld a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.