Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 februarie 2021, 23:25 Muzica clasica views 2601
Directorului Spitalului Clinic Municipal din Bălți riscă să fie demis
03 februarie 2021, 23:25 Muzica clasica views 2601

Directorului Spitalului Clinic Municipal din Bălți riscă să fie demis

Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare în privința Directorului Spitalului Clinic Municipal din Bălți pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Despre acest caz, ANI a fost atenționată în februarie 2020, fiind inițiat un control.

În cadrul procedurii de control, inspectorul de integritate a stabilit că directorul spitalului a emis și semnat mai multe acte administrative prin care a obținut beneficii materiale. În acest sens, în perioada 2018-2019, acesta a încasat în total peste 65 mii de lei, de pe urma a șapte ordine de plată în care și-a acordat periodic premii bănești, între 6000 și 12 mii 400 lei.

Fiindu-i solicitat punctul de vedere, directorul Spitalului a invocat că aceste operațiuni au fost efectuate cu acordul Fondatorului exprimat prin ordinele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale pentru anii 2018-2020. Însă, inspectorul de integritate a respins aceste argumente, deoarece probatoriul acumulat demonstrează existența unui conflict de interese.

În concluzie, directorul spitalului a admis consumarea conflictelor de interese prin faptul că nu a declarat și nu a soluționat situația de conflict de interese, semnînd în privința sa acte administrative.

Dacă actul va rămîne definitiv în instanța de judecată, ANI va sesiza Ministerul Sănătăți Muncii și Protecției Sociale pentru demiterea acestuia din funcție, cu aplicarea interdicției de a mai ocupa o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Balti , spital

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.