Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iunie 2015, 10:37 views 10100
Fântâna din Sectorul Poliției de Frontieră Basarabeasca a căpătat o nouă înfățișare
11 iunie 2015, 10:37 views 10100

Fântâna din Sectorul Poliției de Frontieră Basarabeasca a căpătat o nouă înfățișare

Încă un izvor a fost curățat și amenajat de către angajații Poliției de Frontieră. Este al doilea gest de acest fel din șirul acțiunilor dedicate zilei profesionale și la 9 iunie, fântâna din Sectorul Poliției de Frontieră Basarabeasca a căpătat o nouă înfățișare.

Obiectul a fost sfințit în prezența efectivului subdiviziunii de frontieră, conducerii Direcției Regionale SUD, invitaților din administrația publică locală și locuitorilor din orașul Basarabeasca.

Cișmeaua a fost reconstruită pe locul alteia mai vechi, care nu mai avea izvorul bun, debitul scăzând foarte mult în timp, iar construcția fiind distrusă. Actuala fântână are un bazin de beton în care curge izvorul curățat, alături au fost amenajate o masă cu scaune, iar deasupra este înălțată o capelă. Și pentru ca locul să prindă contur duhovnicesc, la câțiva metri va sta de veghe o troiță.

Lucrările de amenajare a fântânii de mină „Sfântul Gheorghe" au fost posibile cu suportul Sectorului Poliţiei de Frontieră Basarabeasca, șefului Direcţiei regionale SUD, Sindicatului "FRONTIERA" și Fondului Ecologic Local.

„Un grup de oameni mărinimoși au dat suflet din nou acestei fântâni, ocazie pentru a le adresa sincere felicitări și mulțumiri pentru susținerea inițiativei și realizarea acestui act de binefacere. Ne bucurăm că suntem parte la aceste acțiuni menite să marcheze ziua Poliției de Frontieră" a menționat șeful Direcției Regionale SUD, Victor Grosu.

Gospodarii care locuiesc în preajmă s-au arătat mulțumiți de noua construcție a fântânii, menționând că gestul polițiștilor de frontieră este un exemplu bun de urmat pentru administrația publică locală de a amenaja și alte izvoare, iar parohul bisericii din or.Basarabeasca s-a rugat ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze această apă și toţi cei care îşi vor potoli setea să aibă parte de izbândă și liniște sufletească.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

frontiera , sarbatoare , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1536
Populația:
2529 locuitori

Drăgăneşti este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drăgănești, Sacarovca și Chirileni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Sîngerei și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2529 de oameni. Satul Drăgănești a fost menționat documentar în anul 1536 cu numele Pîrtești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.