Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 septembrie 2011, 12:30 views 5514
11 septembrie 2011, 12:30 views 5514

În paradisul mierii

La tîrgul de produse apicole care se desfășoară al 4-lea an consecutiv în raionul Basarabeasca au participat producători de miere din tot raionul. Și în acest an ei au venit cu cele mai bune produse. Ei susțin că acestea sînt cel mai bun leac împotriva tuturor bolilor. Ivan ZLATOV, apicultor: „Pe lîngă miere, apicultorii extrag și alte produse benefice organismului uman, iar oamenii susțin că vin la tîrg pentru a cumpăra miere direct de la producător. Ala MELNIC: „Le mulțumesc tuturor producătorilor de miere de albine, albinelor sînt foarte mulțumită. Veniți și cumpărați miere și produse apicole. Un kg de miere a putut fi cumpărat la prețul de 50-55 de lei, ceea ce înseamnă cu 10% mai puțin decît la piață. Gheorghe CASIM, președinte Asociatia Apicultorilor r-ul Basarabeasca: „Noi suntem producătorii produselor apicole tot noi și coordonăm prețurile, calculăm așa ca să nu fim în pierdere. Să putem procura inventarul necesar pentru a putea continua această îndeletnicire. Un mod de a stimula oamenii să cumpere miere la tîrgul produselor apicole a fost tombola organizată pentru prima dată în acest an. Persoana care a cumpărat 2 kg de miere și mai mult a beneficiat de cîte un bilet și a avut șansa să cîștige miere, propolis și polen. Premiul mare a fost un borcan de trei litri cu miere și o ramă mare cu fagure de miere. Mihail CAICÎ: „Eu iată am cîștigat un borcan de miere, le mulțumesc tuturor apicultorilor. Tîrgul produselor apicole a fost organizat de către asociația apicultorilor din raion. La moment din ea fac parte 37 de producători de miere de albine.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.