Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 septembrie 2014, 12:14 views 10032
Circul din Chişinău începe o nouă stagiune
Foto: noi.md
25 septembrie 2014, 12:14 views 10032

Circul din Chişinău începe o nouă stagiune

Circul din Chişinău îşi va deschide pe 26 septembrie curent stagiunea sub genericul „Circul copilăriei mele", informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe care a avut astăzi în capitală, directorul Circului Andrei Locoman a afirmat că în noua stagiune instituţia vine cu patru programe absolut noi, inclusiv cu un program de circ pe gheaţă. „Am ţinut cont şi de doleanţele părinţilor care au dorit să readucem circul din copilăria noastră", a precizat directorul Circului.

După o întrerupere de 13 ani, Circul din Chişinău şi-a reluat activitatea în luna mai 2014, în sala mică. Astfel, în lunile mai şi iunie au fost prezentate 26 de spectacole. „Acest lucru a fost posibil graţie ministrului Culturii Monica Babuc, care a avut o atitudine responsabilă faţă de instituţia noastră", a mai afirmat Andrei Locoman.

Prezentă la eveniment, ministrul Culturii Monica Babuc a remarcat că noua stagiune a Circului de Stat va fi o mare bucurie pentru copii. „S-au depus eforturi deosebite pentru a soluţiona problemele circului. Graţie implicării prim-ministrului Iurie Leancă şi a ministrului Finanţelor Anatol Arapu am reuşit să găsim surse bugetare pentru a acoperi o parte din datoriile istorice ale circului în valoare de trei milioane de lei", a constatat Monica Babuc.

Potrivit sursei citate, actualmente Ministerul Culturii caută parteneri din China, România şi UE, pentru ca şi arena mare a circului să fie restabilită. Urmează să fie efectuată o expertiză tehnică, după care se va face devizul de cheltuieli.

Biletele la spectacolele circului se vor vinde şi on-line. Costul unui bilet variază de la 180 pînă la 250 de lei (10-13 euro). În următoarele şase săptămîni vor fi prezentate 30 de spectacole, cîte cinci reprezentaţii în fiecare săptămînă.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

circ , Chisinau , cultura , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1398 locuitori

Gîrbova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Gîrbova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gîrbova este situat la o distanţă de 5 km de staţia de cale ferată Gîrbova, la 18 km de oraşul Ocniţa şi la 245 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1398 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gîrbova datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.