Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 aprilie 2016, 14:45 views 8333
Cum ar putea arăta zona Circului și str. 31 august (Foto, Video)
22 aprilie 2016, 14:45 views 8333

Cum ar putea arăta zona Circului și str. 31 august (Foto, Video)

Astfel, Ambasada Franţei din RM, în colaborare cu Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor a Primăriei mun. Chişinău și-a propus să revalorizeze


1. spaţiul public din str. 31 august 1989, perimetrul Grădina Publică Ştefan cel Mare de la str. Maria Cebotari pînă la strada Puşkin – transformînd acest spaţiu în unul pietonal prin regenerare – reabilitarea zonei cu statut protejat din Nucleul Istoric al Chişinăului,

2. și amenajarea zonei neprotejate, spaţiul public – Circul din Chişinău şi zona adiacentă din bd. Renaşterii.

Marți, 19 aprilie, în incinta Muzeului Național de Istorie și Arheologie a avut loc festivitatea de premiere a cîștigătorilor concursului care s-au ales cu premii bănești și vizite de documentare şi formare în Franţa.

Cîștigători ai competiției au fost desemnați, de către juriul format din reprezentanți moldoveni și francezi, Asociația „Oberliht". Aceștia și-au propus să transforme strada 31 august 1989 într-un spațiu pietonal.

„Nu avem rachete. Totul este foarte simplu, foarte accesibil. Valorificăm spațiul deja existent. Nu este nevoie să aducem nici verdeață, totul este pe loc. Doar trebuie să privim totul din altă prismă și să implementăm", a specificat reprezentantul Asociației prezent la ceremonia de înmînare a diplomelor.

De menționat că scopul concursului a fost de a selecta cel mai bun concept spațial-urbanistic pentru zonele protejate şi neprotejate, astfel ca în perspectivă aceste spaţii să fie parte din infrastructura turistică a oraşului, un spaţiu demn şi reprezentativ pe plan național și important la scară europeană.

Expoziția ce întrunește toate proiectele poate fi admirată pînă pe 24 aprilie, la Muzeul Național de Istorie (etajul 2).

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

strada , circ , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
3415 locuitori

Pîrîta este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Pîrîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 18 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3415 oameni. Pîrîta a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.