Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 ianuarie 2017, 14:00 views 6270
De sărbători, prețurile la serviciile de taxi au crescut
07 ianuarie 2017, 14:00 views 6270

De sărbători, prețurile la serviciile de taxi au crescut

Agenția pentru Protecția Consumatorului atenționează că în perioada sărbătorilor de iarnă, serviciile de taxi au majorat prețurile pentru serviciile pe care le oferă. Potrivit reprezentanților Agenției, mărirea taxei este neargumentată și ilegală.

„Achitarea pentru transportul în regim de taxi este efectuată în baza tarifelor pe kilometru şi pe oră, precum şi tariful de pornire aplicate pe portierele din faţă, astfel încât acestea să fie vizibile de la o distanţă de 5 metri și nu în baza stabilirii de către recepționistul comenzii sau perceperii de către șofer a unei sume care nu corespunde cu operația matematică de înmulțire a distanței parcurse cu prețul afișat pentru un km. Reeșind din practica utilizată de șoferii de taxi prin majorarea neargumentată și ilegală a prețului pentru transport în perioada sărbătorilor, atunci cînd fluxul de călători este în creștere considerabilă, Agenția pentru Protecția Consumatorilor recomandă călătorilor prudență și informarea privind prevenirea eventualelor abuzuri din partea prestatorilor de servicii", se precizează într-un comunicat al APC.

Călătorii sunt îndemnați să ceară indicațiile aparatului de taxat, care trebuie să fie în dotarea fiecărui taxi și să ceară bonul de plată la achitarea serviciilor, de altfel APC nu va putea examina eventualele plângeri ale consumatorilor.

„Situațiile când consumatorii depistează abuzuri din partea șoferilor de taxi, inclusiv prin refuzul emiterii bonului de casă sau comportament neadecvat, în cazuri de urgență, sunt sfătuiți să apeleze inclusiv la inspectorii de patrulare sau prin intermediul liniei telefonice de urgență 902 cu indicarea informațiilor necesare: numele și prenumele conducătorului auto, denumirea agentului transportator, care trebuie afișat în interior la loc vizibil și altor informații relevante", recomandă APC.

Autoturismele utilizate ca taxiuri trebuie să fie de culoarea stabilită de fiecare agent transportator în parte şi să aibă înscrieri vizibile de la distanţă privind taxele aplicate pentru serviciile prestate, iar dotarea exterioară a taxiului constă într-o lampă taxi, de culoare galbenă, cu înscrisul "TAXI" pe faţă şi spate, aprinsă permanent în timpul programului de lucru.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

taxi , preţ , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
396 locuitori

Andriașevca Nouă este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Slobozia și la 125 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Nouă alcătuia 396 de oameni în anul 2004. Satul Andriașevca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.