Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 martie 2017, 17:15 views 3670
La Chișinău sînt oferite locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități
31 martie 2017, 17:15 views 3670

La Chișinău sînt oferite locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Angajarea în cîmpul muncii și obținerea veniturilor permanente poate deveni pentru multe persoane cu dizabilități o șansă bună de a se integra în societate și de a-și îmbunătăți calitatea vieții. Unele organizații le oferă astfel de oportunități.

„Încadrarea în cîmpul muncii a acestor persoane le mărește gradul de independență, înscriindu-le în rîndul acelora care contribuie la dezvoltarea societății, ceea ce este foarte important. Angajarea în cîmpul muncii este un pas important pentru incluziunea lor. Nu trebuie să credeți că fenomenul de integrare există doar la nivel de terminologie sau nu poate fi dezvoltat în societatea noastră", a subliniat secretarul Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi Galina Klimova.

Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi realizează proiectul „Parteneriate pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități", unul dintre obiectivele căruia este de a oferi sprijin la angajarea în cîmpul forței de muncă. Au fost întreprinse măsuri pentru a crește numărul persoanelor cu dizabilități angajate. Analiza pieței forței de muncă a arătat că acești oameni au perspective bune.

În țară locuiesc aproximativ 186 de mii de persoane cu nevoi speciale și situația majorității dintre ele poate fi schimbată, în cazul în care vor fi luate în considerare interesele fiecărui individ în parte.

Conferința de presă a avut loc în cadrul proiectului „Parteneriate pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități", implementat de Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi în cadrul Programului „Inițiativa comună de promovare a oportunităților egale".

Sursa: actualitati.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.