Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2017, 12:40 views 5707
Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă
10 august 2017, 12:40 views 5707

Lupta cu comercianții stradali din zona Gării continuă

Reprezentanții Primăriei Chișinău informează că deja a treia săptămînă teritoriul din preajma Gării (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți.

Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din str. Tăbăcăria Veche, 25. Pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vînzătorilor ambulanți, circa 300 de persoane, s-au conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecînd să vîndă în piață. Alți circa 30 de comercianți s-au declarat împotrivă.

Funcționarul a mai spus că administrația pieței "Agrovista" deocamdată nu percepe niciun fel de plăți de la vînzătorii de vechituri. Dar pentru viitor s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane socialmente vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vînzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

În context, primarul general interimar al capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atît sanitare, cît și pentru activitatea comercială.

În altă ordine de idei, Nistor Grozavu i-a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect", Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău sînt amenajate 44 de piețe comerciale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

lupta , comert , Gara Feroviară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.