Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2017, 12:35 views 5237
Clienţii, nemulţumiţi de serviciile companiilor de taxi din Capitală
11 octombrie 2017, 12:35 views 5237

Clienţii, nemulţumiţi de serviciile companiilor de taxi din Capitală

Maşini murdare, şoferi nesimţiţi şi care nu eliberează bonuri de casă. De asta se plîng, de obicei, clienţii companiilor de taxi din Capitală. Agenția pentru Protecția Consumatorilor primeşte, lunar, zeci de astfel de sesizări.

"Printre cele mai numeroase sunt comportamentul neadecvat al şoferului, limbajul licenţios al acestuia sau suspiciunea de consum de produse neautorizate. Se constată lipsa taximetrului, sau nefuncţionarea acestuia precum şi nesigilarea", a declarat Nicolae Olăraşu, inspector principal, Agenţia Pentru Protecţia Consumatorilor.

Mai mult, numărul şoferilor de taxi care ajung la Dispensarul de Narcologie în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor este din ce în ce mai mare.

"Patru, cinci şoferi pe lună avem de la firmele de taxi cu consum de droguri, în stare de ebrietate, aproximativ cam aceeaşi cifră. Noi determinăm în rândurile la toţi şoferii o creştere a consumului de droguri", a spus Gheorghe Roşior, şef Secţie testarea alcoolului.

Pasagerii spun de mai multe ori le-a atras atenţia comportamentul necorespunzător al şoferilor de taxi.

Oamenii sînt nemulţumiţi de modul în care aceştia aleg să preia comenzile:

"Întîrzie chiar şi la Aeroport trebuie să te duci sau la gară, îşi bat joc şi în interior fumează. Inadecvaţi sînt, ori că fumează ceva, nu pot să vă spun, şi în al doilea rînd e murdar în maşină".

"Au un comportament neadecvat, în maşină persistă miros neplăcut, administratorul liniilor de taxi nu verifică."

"Ei aproape toţi se comportă neadecvat şi nu înţeleg cauza".

Şoferii taximetrelor confirmă că printre colegii lor sunt unii care nu respectă legea:

"La noi în companie este un medic, ne monitorizează. Eu răspund doar pentru mine, dar cine ştie, fiecare are ciudăţeniile sale".

"Se întîlnesc persoane, care mă rog nu prea ştiu a discuta, poate nu au şapte ani de acasă sînt momente şi de astea că oamenii sînt toţi diferiţi".

Potrivit datelor Agenției pentru Protecția Consumatorilor, de la începutul anului au fost înregistrate peste 100 de plîngeri pe companiile de taxi. Unele firme au primit amenzi, iar cea mai mare sancţiune s-a ridicat pînă la 18 mii de lei. De cealaltă parte, reprezentanţilor agenților economici spun că le este foarte greu să găsească şoferi competenţi şi responsabili.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , taxi , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1478 locuitori

Cişmea este un sat din cadrul comunei Pelivan, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 7 km de oraşul Orhei şi la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1478 de oameni. Satul Cișmea a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.