Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 noiembrie 2017, 15:30 views 48150
Municipalitatea va închiria autospeciale pentru deszăpezirea străzilor
16 noiembrie 2017, 15:30 views 48150

Municipalitatea va închiria autospeciale pentru deszăpezirea străzilor

Primarul general interimar al Chișinăului Silvia Radu anunță că municipalitatea va închiria autospeciale de la companii private pentru a le antrena în procesul de deszăpezire în capitală, în caz de ninsori abundente. Marți, 14 noiembrie, primara a efectuat o vizită la întreprinderea municipală „Exdrupo" în contextul pregătirii serviciilor municipale către sezonul rece. După inspecție, Silvia Radu a spus jurnaliștilor că echipamentul municipalității pentru deszăpezire este foarte învechit, multe autospeciale sînt defecte, iar în caz de ninsori puternice acestea riscă să nu facă față.

„Sîntem în pregătirea bugetului pentru anul 2018 și mi-am propus să văd fiecare detaliu – cum a fost pregătit acest buget și ce se poate face pentru a aloca mai mulți bani în această direcție. Vom face tot posibilul ca chișinăuienii să suporte consecințele iernii cît mai puțin. Sper că vom consolida o echipă care să intervină cu responsabilitate. Altfel mulți dintre ei nu vor ajunge la a doua ninsoare", a spus Silvia Radu, sugerând că pot urma demisii.

Ştefan Racu, director „Exdrupo", a spus jurnaliștilor că, în pofida faptul că autospecialele sunt învechite, municipalitatea este gata să intervină în caz de ninsori. „100% nisipul este pregătit, o cantitate de patru mii de tone. Trei mii de tone de sare sunt pe drum. Avem 80 de autospeciale. Cele mai noi au fost procurate în 2012. Ne-ar trebui măcar încă 25 de autospeciale. Avem 325 de muncitori, majoritatea sunt la vârsta pensionării. Tinerii nu rezistă acestui regim de muncă", a spus Ştefan Racu.

Potrivit directorului, autospecialele întreprinderii sunt universale, practic zi de zi sunt antrenate la diferise lucrări prin oraș. Pe timp de vară se utilizează la așternerea asfaltului, iar pe timp de iarnă – la deszăpezire.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.