Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 aprilie 2018, 11:31 views 13396
Frumuseţea domnea în Grădina Botanică, după zăpada, căzută în aprilie 2017 (Foto)
21 aprilie 2018, 11:31 views 13396

Frumuseţea domnea în Grădina Botanică, după zăpada, căzută în aprilie 2017 (Foto)

După zăpada ,căzută în aprilie 2017, Grădina Botanică din Chișinău a devenit și mai frumoasă, şi mai rezistentă, și mai bună.

Am exagerat, desigur, niţel cu titlul ca de altfel şi atunci, la moment, cînd au fost făcute toate declarațiile în mass-media, care susțineau în unanimitate că Grădina Botanică a Chișinăului e sortită pieirii.

Vă reamintim că am fost în acea perioadă în Grădina Botanică și i-am asigurat pe toţi cetățenii și oaspeţii capitalei noastre că în Grădina Botanică este ordine relativă, că a avut totuşi de suferit în urma intemperiei. Acolo domnea frumusețea din aprilie, acoperită cu un strat bun de zăpadă. Au existat şi pagube minore, nu însă dezastre apocaliptice, despre care afirma presa.

Era destul de în siguranță totul și putea veni oricine, pentru a ajuta la curățarea copacilor preferaţi de crengile rupte. Acest lucru l-au făcut locuitorii neindiferenți ai capitalei, împreună cu reprezentanții Mișcării de Tineret „Voievod" și cei ai Fundației pentru Dezvoltarea Mediului „Ecodava".

Cuvinte cheie:

Gradina Botanica , Chisinau , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.