Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iunie 2018, 13:00 views 11213
Primele neregului depistate la secțiile de votare
03 iunie 2018, 13:00 views 11213

Primele neregului depistate la secțiile de votare

Misiunea de Observare a alegerilor a Asociației Promo-LEX a înregistrat deficiențe la începutul procesului de vot în turul doi de scrutin din Chișinău.

Șeful Misiunii, Pavel Postica, a declarat într-o conferință de presă că observatorii au înregistrat două cazuri de prezență a publicității electorale în preajma secțiilor de votare. La patru secții de votare din sectorul Centru, urnelor de vot le-au fost aplicate două sigilii, și nu patru cum prevede regulamentul, transmite IPN. Potrivit lui Pavel Postica, două secții de votare s-au deschis mai devreme de ora 07.00, iar cinci și-au început activitatea câteva minute mai târziu. În cazul a cinci secții de votare observatorii au depistat că le-au fost repartizate mai mult de cinci mii de buletine de vot, contrar regulamentului. Patru secții de votare au pe listele electorale de bază mai mult de trei mii de alegători.

La o secție de votare unui alegător i s-a permis să voteze fără de fișa de însoțire. Șeful Misiunii mai spune că au fost atestate două cazuri de prezență a persoanelor neautorizate în interiorul secțiilor de votare, dar și în preajma acestora. Acestea se prezintă ca fiind observatori, dar nu au legitimații. Simpatizanții unui partid politic au încercat să facă agitație electorală în favoarea unui concurent. Deși li s-a cerut să părăsească secția de votare, aceștia nu s-au conformat cerințelor.

Deficiențe în funcționarea registrului electronic al alegătorilor au fost înregistrate în două cazuri. La două secții de votare doi alegători nu s-au regăsit în lista electoală de bază, iar la o altă secție de votare în listă era prezentă o persoană decedată.

O persoană care s-a prezent asistent social a adus la o secție de votare 12 cereri privind votarea la locul aflării, iar la o altă secție de votare o persoană a adus două cereri în numele a doi locuitori ai capitalei care, la fel, au solicitat urna mobilă.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
993 locuitori

Ciolacu Vechi este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 993 de oameni. Satul Ciolacu Vechi a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.