Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 iulie 2018, 14:15 views 8628
Primăria va repara 40.000 mp de acoperişuri din Capitală
18 iulie 2018, 14:15 views 8628

Primăria va repara 40.000 mp de acoperişuri din Capitală

Acoperişurile a peste 400 de blocuri din Chişinău vor fi reparate pînă la sfârşitul verii. Adresele unde urmează să fie efectuate lucrările au fost selectate în baza cererilor depuse de locatari.

Potrivit Direcţiei Locativ-Comunale, în unele blocuri, din cauza acoperişului deteriorat, la fiecare ploaie, oamenii sunt nevoiţi să stea, la propriu, cu găleţile deasupra capului. Cu această problemă se confruntă şi Valentina Ostahi care locuieşte la ultimul etaj.

"Curge chiar ca din cran. Şi deamu deaişi pui căldările şi deamu le luăm le vărsăm, iară din nou", a spus locatara Valentina Osatchi.

Pensionara spune că în urma unei ploi era să-şi piardă viaţa, deoarece s-a produs un scurtcircuit.

"Iată aici pe la priză. Eu am avut noroc că nu am ridicat mîna. Nu am ridicat mîna că poate mă bătea tocul", a spus locatara Valentina Osatchi.

Locatarii spun că din cauza umezelii cade tencuiala şi se formează mucegai.

"E foarte periculos. Şi chiar cînd ultima dată a plouat, şi copiii plîngeau, şi noi trebuia să strângem apa, cu toate tazurile cu tot", a spus locatara Ecaterina Scrinic.

"Curge tare, dacă suntem acasă apu i bine, dacă nu, găsim acasă bălcuri cu mucegai", a spus locatara Olimpiada Ungureanu.

Reprezentanţii Întreprinderii care gestionează blocul spun că vor începe reparaţia acoperişului săptămîna viitoare.

"Terminăm aici, şi trecem acolo. Mai avem încă urgenţă. La rînd. Cred că săptămâna ceea ce vine acolo o să se înceapă lucrul", a spus managerul Întreprinderii Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, Mina Doschinescu.

În total, pînă la sfîrşitul verii, autorităţile municipale vor să repare peste 40 de mii de metri pătraţi de acoperişuri.

"În anul 2018 în vara acestui an, ne planificăm să reparăm 312 blocuri la Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ, şi 125 de blocuri la Asociaţii, la toate 55", a spus şeful direcţiei Locativ Comunale şi Amenajare, Ion Burudinov.

Pentru lucrările de reparaţie a fost alocat un milion de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , reparatie , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.