Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 septembrie 2018, 09:40 views 11255
O bibliotecă modernă va fi improvizată duminică în parcul central din capitală
23 septembrie 2018, 09:40 views 11255

O bibliotecă modernă va fi improvizată duminică în parcul central din capitală

Grădina Publică „Ștefan cel Mare şi Sfînt" se va transforma duminică, 23 septembrie, pentru cîteva ore, într-o bibliotecă modernă. Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu" invită cetăţenii să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară.

Potrivit unui comunicat de presă al bibliotecii, duminică, între orele 11.00-13.00, în parcul central vor fi organizate diverse activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri. Doritorii vor putea participa la ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive. Vor fi amenajate mai multe alee: Biblioteca Tehnologiilor, Biblioteca Lecturii, Biblioteca Studiului, Biblioteca Jocului și a Creației, Biblioteca Sportului și a Sănătății şi Biblioteca Muzicii și Dansului.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei naționale de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E Biblioteca MEA", care vine să accentueze schimbările și inovațiile produse în ultimii ani în bibliotecile publice din țară și să promoveze noua Lege cu privire biblioteci.

Accesul este liber.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , biblioteca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.