Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 octombrie 2018, 10:22 views 9887
Revenirea circului chișinăuian
02 octombrie 2018, 10:22 views 9887

Revenirea circului chișinăuian

Circul din Chișinău a fost deschis oficial în a.1981. Pentru acest obiect unic în felul său autorilor și executorilor proiectului le-a fost conferit Premiul de Stat al RSSM.

Circul din Chișinău este unul din edificiile reprezentative pentru capitala Moldovei. În Republica Moldova, el dispune de cea mai încăpătoare sală, are forma unui amfiteatru, este calculat pentru 1900 locuri, iar arena are în diametru 13 m. Aici au avut loc concerte și reprezentații ale artiștilor autohtoni și străini (din Belarus, China, Germania, Rusia, Ucraina și alte țări). În timp ce în circurile din fostul spațiu sovietic timp de un an erau organizate 14 reprezentații, cel din Chișinău stabilea recorduri, găzduind și 57 de reprezentații.

Dar în a.2004 pentru această instituție de divertisment din capitala Moldovei a început o perioadă grea. S-a încercat comercializarea ei, prin modificarea statutului de întreprindere de stat în societate pe acțiuni. De nenumărate ori au tot fost schimbați directorii. În ce situație este azi circul din Chișinău, există speranța de a-l reanima, cine se face vinovat de problemele acestui edificiu? La acestea și alte întrebări ale jurnalistului NOI.md răspunde Andrei Locoman, ex-director al circului din Chișinău, actualmente director al Organizației concertistice și de impresariat Moldova-Concert.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , circ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.