Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 octombrie 2018, 12:30 views 7210
Salvatorii au finalizat demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație
11 octombrie 2018, 12:30 views 7210

Salvatorii au finalizat demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de deflagrație

Salvatorii au finalizat astăzi lucrările de intervenție pentru demontarea construcțiilor instabile de la etajele afectate de explozia din blocul locativ de pe bulevardul Moscovei 11/5.

Liliana Puşcaşu, şeful Serviciului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a specificat că intervenţia salvatorilor a durat cinci zile. „Misiunea salvatorilor și pompierilor a constat în efectuarea lucrărilor de căutare, salvare, deblocare și recuperare. Pe parcursul a mai multor zile, angajații IGSU au întreprins lucrări riscante de deblocare a plitelor de beton de la etajele 14, 15, 16 și 17. De asemenea, salvatorii au recuperat pentru localnici o parte din bunurile pierdute sub ruine și au asigurat pătrunderea acestora la etajele mai puțin afectate", a spus Puşcaşu.

Conform informației Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pe parcursul zilei de 10 octombrie, la Spitalul Feroviar Central din capitală au fost cazate încă şapte persoane, astfel în total rămân a fi cazate 29 persoane, care anterior au fost evacuate din blocul de pe bd. Moscovei 11/5. Totodată, la Institutul de Medicină Urgentă rămân internate două persoane traumatizate, iar angajatul IGSU continuă tratamentul în Spitalul militar republican al MAI. În total, la lichidarea consecințelor exploziei, pe parcursul zilei de ieri au lucrat peste 80 de persoane din cadrul IGSU, IGP, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și administrația publica locală.

Circumstanțele și cauza producerii deflagrației urmează a fi stabilite de organele de drept.

Ieri, viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a precizat că blocul din bulevardul Moscova, afectat de explozie, nu va fi demolat. Decizia a fost luată după ce o comisie de experți a evaluat starea clădirii. El a specificat că proprietarii apartamentelor care nu au fost afectate se vor putea întoarce acasă într-o lună, iar apartamentele afectate vor fi reconstruite.

Conform sursei citate, specialiștii vor verifica apeductul, sistemul de încălzire și rețelele electrice. De asemenea, ascensorul pentru mărfuri nu va mai funcționa, iar cel de pasageri va fi monitorizat, o perioadă, de specialişti.

O explozie s-a produs în seara zilei de sîmbătă, 6 octombrie curent, într-un bloc de locuit din sectorul Rîșcani al capitalei. Patru persoane au decedat în urma deflagrației. Guvernul a anunțat că va aloca cîte 50 mii de lei familiilor persoanelor decedate.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

clădire , demontare , Rîșcani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1780
Populația:
2156 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Tătăreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2156 de oameni. Satul Tătărești a fost menționat documentar în anul 1780 cu denumirea Tatar-Baurci.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.