Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2018, 10:35 views 8032
Grădina Zoologică din Capitală se pregăteşte de iarnă
15 octombrie 2018, 10:35 views 8032

Grădina Zoologică din Capitală se pregăteşte de iarnă

Grădina Zoologică din Capitală se pregăteşte de iarnă. Muncitorii amenajează încăperile speciale pentru pelicani, păsări, şerpi, dar si pentru crocodilul Ghena. Iar îngrijitorii pregătesc meniuri calorice şi pun la îngheţat fructele preferate ale necuvîntătoarelor.

Odată cu sosirea iernii, vizitatorii vor putea admira în premieră şerpii de la ZOO.

"Acum se finisează lucrările volierului în care înainte a fost zoo pavilion în care o să fie amplasaţi şerpii, este în premieră pentru grădina zoologică. O să fie crocodilul mutat din voliera care se află acum deoarece se aşteaptă deja friguri", a afirmat administratorul-şef ZOO, Olga Iuvac.

Şi păsările se vor bucura în perioada rece a anului de un loc mai cald. Pentru ele muncitori au construit o încăpere cu un acoperiş special prin care razele solare vor pătrunde cu uşurinţă.

"Aici avem cuştile de iarnă a păsărilor. Aici sînt cocostîrcii, iar aici vor ierna. Imediat ce temperaturile vor scădea pînă la 0 grade, păsările vor fi mutate în încăpere", a spus administratorul-şef ZOO, Olga Iuvac.

"Această încăpere este prevăzută pentru pelicani pentru perioada rece a anului, deci se construieşte din material policarbonat transparent care permite iarna să menţină căldura puţin", a menționat administratorul-şef ZOO, Olga Iuvac.

Mai puţine bătăi de cap le dau administratorilor urşii, care nu au nevoie de un regim special iarna.

"Acum noi pregătim ursuleţii noştri pentru hibernare. Le-am dublat porţiile de mîncare. Am majorat cantitatea de carne, de peşte, de fructe şi legume", a zis angajata ZOO, Ana Veleva.

Printre delicatesele de care se vor bucura animalele iarna se numără căpșunele, zmeura și cireșele congelate.

"În perioada rece, animalele sînt mai sensibile, ele pierd mai multă energie evident trebuie şi să consume mai mult, unde se consumă la animalele răpitoare mai multă carne, unde mai multă proteină", a mai adăugat administratorul-şef ZOO, Olga Iuvac.

La Grădina Zoologică din Capitală vieţuiesc 1.150 de animale.

Sursa: prime.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , iarna , gradina zoologica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.