Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2018, 15:30 views 10278
În ”Valea Trandafirilor” a apărut un perete magic (Foto, Video)
18 octombrie 2018, 15:30 views 10278

În ”Valea Trandafirilor” a apărut un perete magic (Foto, Video)

În aprilie 2015, o construcție din cărămidă sub forma unui gard a fost ridicată în parcul „Valea Trandafirilor" din capitală. Inițiatorul construcției a fost Mădălina Botnari.

Proiectul a fost creat astfel încît oamenii să-și poată nota dorințele pe perete. Construcția a fost numită „Misterul Dorințelor". Pentru ca zidul din cărămidă să devină mai atractiv, artiștii proiectului „Chișinău is Me" l-au transformat într-un adevărat obiect de artă în forma unei pisici zîmbitoare albastre.

"Și eu, și tu avem vise. Visul meu este să fac ca dorințele tale să devină realitate. După cum a spus Walt Disney: "Toate dorințele noastre pot deveni realitate, dacă vom avea destul curaj să le urmăm". Noi am luat drept bază, ideea lui Tom Peters: "Pentru ca dorința să se materializeze, ea trebuie notată" - afirmă Mădălina Botnari.

Prin eforturi comune, acum, peretele colorat sub forma unei pisici albastre zîmbitoare, poate fi văzut de la distanță. De asemenea, pe fundalul obiectului de artă, fotografiile vor ieși mai frumoase.

„Pisica a fost desenată într-un stil de desene animate, pentru a atrage atît pe cei mici, cât și pe cei mari. Cu lăbuțele sale ridicate, pisica noastră parcă vrea să-i primească pe toți trecătorii în brațele sale și să-i îndemne să se apropie de ea să o cunoască, să-i facă o fotografie și să-i spună dorința", afirmă activiștii proiectului „Chișinău is Me".

Chișinău Is ME, proiectul de artă nonprofit al companiei Simpals, mulțumește partenerului său CAPAROL Moldova pentru vopselele și sprijinul oferit.

Sursa: bloknot-moldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.