Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 noiembrie 2018, 15:20 views 9147
Aproape toate casele din Chișinău au fost conectate la încălzire
12 noiembrie 2018, 15:20 views 9147

Aproape toate casele din Chișinău au fost conectate la încălzire

Aproape toate blocurile din capitală au fost conectate la încălzire. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu, în ședința săptămînală a primăriei municipiului, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Grozavu, pînă în prezent, 2665 din cele 2749 de blocuri din capitală au fost conectate la căldură, ceea ce este aproximativ 97%.

„Toate grădinițele, școlile și liceele beneficiază de căldură. Totodată, cinci blocuri ale unor instituții de învățămînt nu au fost conectate la agentul termic deoarece se află în reparații sau nu sînt funcționale. Actualmente, toate centralele activează în regim normal”, a spus Grozavu.

Prezent la ședință, directorul Termoelectrica, Veaceslav Ene, a spus că blocurile sînt conectate la căldură la cererea gestionarului acestora. „Conectarea are loc în maxim trei ore. În acest sens, nu există probleme”, a spus Ene.

„Vrem să ne asigurăm că nu vor exista blocuri care nu vor fi conectate la căldură, iar oamenii nu vor îngheța în apartamente. De aceea, rog ca responsabilii să fie receptivi, iar cetățenii să fie asigurați cu agentul termic”, a spus primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Totodată, municipalitatea a anunțat că, pînă astăzi, au fost depuse peste 15 200 cereri pentru compensații la căldură. Conform datelor, numărul acestora este aproape egal cu cel din anul trecut.

În acest an, în municipiul Chișinău, sezonul de încălzire a început la 15 octombrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incalzire , Chisinau , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.