Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 noiembrie 2018, 17:00 views 13416
Unde se pot adăposti persoanele fără loc de trai în perioada rece a anului
16 noiembrie 2018, 17:00 views 13416

Unde se pot adăposti persoanele fără loc de trai în perioada rece a anului

În perioada rece a anului, persoanele fără un loc stabil de trai sau care vagabondează pe străzile oraşului pot benefica de adăpost și hrană caldă, adresându-se la Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2.

Astfel, autoritățile administrației publice locale îndeamnă cetățenii în dificultate să se adreseze la asistenții sociali din cadrul Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău, la următoarele numere de telefon: 022-354-038 sau 022-354-039.

Totodată, Primăria face apel către locuitorii Capitalei să apeleze Serviciul Naţional Unic pentru Apelurile de Urgenţă „112", atunci când observă în stradă persoane care îngheață și au nevoie de îngrijiri, transmite Știri.md.

Centrul de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil reprezintă o instituție bugetară municipală care oferă, gratuit, asistență temporară persoanelor fără domiciliu stabil, fără venituri sau cu venituri insuficiente pentru asigurarea necesităților de trai zilnice.

Capacitatea Centrului de găzduire pentru persoanele fără domiciliu stabil din Chișinău este de 100 de persoane. În perioada rece a anului, 1 noiembrie – 31 martie, instituția prestează servicii de găzduire pentru beneficiari în regim non-stop.

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

adăpost , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1451
Populația:
3331 locuitori

Ţaul este un sat şi comună din raionul Donduşeni, Ţaul este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Ţaul este situat în partea de sud a raionului Donduşeni, la o distanţă de 6 km de orașul şi de gara Donduşeni şi la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3331 de oameni. Satul Ţaul a fost întemeiat în anul 1451 sub numele Alboteşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.