Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 noiembrie 2018, 16:00 views 14579
Cea mai mare pictură murală a fost inaugurată la Chișinău (VIDEO)
19 noiembrie 2018, 16:00 views 14579

Cea mai mare pictură murală a fost inaugurată la Chișinău (VIDEO)

În Chișinău, pe un perete a Palatului de Cultură al Feroviarilor a fost inaugurată cea mai mare pictură murală care are o importantă istorică și culturală imensă, relatează Noi.md.

”Coloana neamului”, reprezintă o pictură făcută pe o suprafață de peste 220 metri pătrați și întruchipează trei domnitori: Ștefan Cel MareDimitrie Cantemir și Burebista.

”Este o lucrare de importanță culturală, locală și națională. M-am inspirat din istorie și am făcut istorie. Această lucrare de peste 220 metri pătrați care îi ilustrează pe Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir și Burebista, anume aceste persoane pentru mine sînt un exemplu istoric care mă înspiră, un exemplu de caracter. Ne-am unit și am făcut o investiție în cultura Republicii Moldova prin această pictură murală. Să ne bucurăm de ceea ce avem, pentru că avem un tezaur cultural istoric foarte bogat”, a spus artistul plastic Radu Dumbrava, autorul picturii murale ”Coloana neamului”.

Acesta a ținut să mulțumească celor care i-au fost alături și au ajutat ca acest proiect să fie realizat, în mod special Radu Dumbravă a mulțumit companiei ”DAAC-Hermes” care a fost și partener al proiectului.

Iurie Topală, director al Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova” a menționat că mai rar poți întîlni tineri care vin nu să ceară bani dar doar permisiunea de a face un lucru mare. Totodată acesta a mulțumit artistului pentru munca depusă și a înmînat acestuia atît un cadou bănesc cît și o diplomă pentru munca depusă. 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pictură murală , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
2995 locuitori

Giurgiuleşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Giurgiuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Cahul și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2995 de oameni. Satul Giurgiulești a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.