Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2018, 10:20 views 8269
Compensații la facturile pentru energia electrică
21 noiembrie 2018, 10:20 views 8269

Compensații la facturile pentru energia electrică

Locatarii blocurilor care nu sunt conectate la reţeaua de gaz vor primi compensaţii în mărime de 25 la sută din suma inclusă în facturile pentru energia electrică.

Subvenţiile vor fi aplicate din 1 noiembrie şi pînă la sfîrşitul acestui an. Municipalitatea a alocat patru milioane de lei în acest sens, în urma rectificării bugetului pentru 2018. Pentru a primi banii, beneficiarii trebuie să demonstreze că folosesc plite electrice şi au venituri sub trei mii de lei.

Cererilor pot fi depuse la Direcţia Locativ Comunală.

În prezent, 1200 de blocuri din Capitală nu sunt conectate la reţeaua de gaze. Decizia autorităţilor vine după incidentul tragic din octombrie, cînd în urma unei explozii provocată de o butelie cu gaz, cinci oameni și-au pierdut viața, printre care şi un copil.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

compensații , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
3770 locuitori

Racovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Racovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3770 de oameni. Satul Racovăț a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.