Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 decembrie 2018, 10:20 views 8643
Luminițele pe bradul din PMAN au fost aprinse (Foto, Video)
06 decembrie 2018, 10:20 views 8643

Luminițele pe bradul din PMAN au fost aprinse (Foto, Video)

Pomul de Crăciun a fost inaugurat astăzi în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) din capitală.

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, împreună cu mai mulți copii veniți în centrul capitalei au dat startul ceremoniei de inaugurare a bradului și au aprins luminile ornamentale de sărbători.

„Dragi copii și chișinăuieni, astăzi inaugurăm pomul de Crăciun și marcăm începerea sărbătorilor de iarnă. Această perioadă este plină de bucurie, lumină și speranță, sentimente trăite alături cei dragi. Acest brad a fost decorat cu 1700 de globuri, care ne dorim să reprezinte toate lucrurile frumoase ce urmează să le facem în anul care vine", a spus Codreanu.

Cu ocazia deschiderii sărbătorilor de iarnă, primăria capitalei a organizat un program distractiv pentru copii, la care au participat elevii laureați ai concursurilor internaționale. Totodată, în cadrul sărbătorii au evoluat și actorii teatrului municipal de păpuși „Guguță".

Totodată, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, preturile vor amenaja pomi de Crăciun în cele cinci sectoare ale capitalei. De asemenea, pe 24 și 25 decembrie, primăria Chișinău va organiza activități cultural-distractive, în preajma bradului din PMAN.

Pomul de Crăciun inaugurat astăzi în centrul capitalei are o înălțime de 20 de metri și a fost donat de un agent economic local. Totodată, pentru procurarea decorațiunilor și luminițelor pentru sărbătorile de iarnă au fost alocați în total 370 mii de lei. În acest an, pentru prima dată, în Chișinău a fost instalat un brad artificial. Decizia a fost luată în urma unui sondaj de opinie realizat de autoritățile locale.

De asemenea, un alt brad va fi instalat în cadrul târgului de Crăciun, care va fi inaugurat pe 15 decembrie pe str. 31 August din Chișinău, în perimetrul străzilor Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni – A. Pușkin.

Sursa: moldpes.md

Cuvinte cheie:

brad , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.