Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 decembrie 2018, 12:25 views 12374
Capitala, cu semafoare de milioane de lei
12 decembrie 2018, 12:25 views 12374

Capitala, cu semafoare de milioane de lei

În anul 2018, în municipiul Chișinău au fost instalate „trei obiective de semafoare noi", care au costat aproximativ 4,8 milioane de lei.

Potrivit raportului Direcției generale transport public și căi de comunicație, privind reparația și întreținerea căilor de comunicație din municipiu, precum și proiectele aflate în derulare, pentru anul 2018, cel mai mult a costat semaforul de la străzile Ion Pelivan – Vissarion Belinski, peste 1,72 milioane de lei, scrie Mold-Street.

Un obiectiv similar de pe străzile Tudor Strișcă – Hristo Botev – Independenței a costat aproape 1,67 milioane lei, iar altul de pe Bulevardul Cuza Voda – strada Grenoble - 1,35 milioane lei.

Administraţia Capitalei nu a explicat costurile atît de mari pentru aceste obiective, dar de regulă acestea sînt alcătuite din mai multe semafoare. Anterior autoritățile au anunţat că un semafor pietonal costă circa 600.000 de lei

Menționăm că la începutul acestui an autorităţile municipale promiteau că în capitală vor fi instalate mai multe semafoare inteligente, care pot recepţiona informații de la o serie de senzori montați sub asfalt. În funcție de numărul mașinilor care activează senzorii, semaforul poate prelungi culoarea verde, astfel încît să nu fie create cozi.

Totodată se menţiona că în ultimii ani a crescut semnificativ costul pentru deservirea semafoarelor, iar dreptul de a efectua lucrările a ajuns la o companie privată, implicată în unele scheme dubioase.

La începutul acestui an în municipiul Chișinău existau peste 180 de obiective de semafoare.

Sursa: mold-street

Cuvinte cheie:

semafor , capitala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.