Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 ianuarie 2019, 14:00 views 18641
Locuitorii capitalei vor GPS în troleibuze
20 ianuarie 2019, 14:00 views 18641

Locuitorii capitalei vor GPS în troleibuze

Unii chișinăuieni și-au strîns nemulțumirea și doleanțele în legătură cu transportul public într-o petiție semnată online și au expediat-o primarului interimar, Ruslan Codreanu.

Grupul de inițiativă cere ca toate unitățile de transport public să fie dotate cu dispozitive GPS, pentru a facilita urmărirea și prinderea la timp unui autobuz sau troleibuz la stație.

Din cele menționate în petiție, locuitorii capitalei au înaintat cea mai optimă și ieftină soluționare a uneia dintre problemele trasnportului public din Chișinău, menționînd că primăria își permite această investiție, iar cît despre aplicație, cu siguranță se vor ocupa companiile de IT.

„Așteptînd la stație noi deseori sîntem în situația lipsei de informație despre transportul pe care îl așteptăm. Nu cunoaștem cu cît va întîrzia, 5 minute sau 1 oră. Și deseori avem alternative. Însă este greu a lua o astfel de decizie în lipsa informației despre transportul public. Să mai aștept ruta mea sau să iau o alternativă?”, se mai menționează în petiție.

Petiționarii consideră că astfel oamenii vor putea lua o decizie promptă privind apelarea la o soluție alternativă și prin urmare, stațiile nu vor mai fi aglomerate de oamenii care așteaptă în neștiință ruta care, ulterior, ar putea să nu mai apară.

 

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz , GPS

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ulmu, Lîsaia Gora și Ulmul Mic. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Ulmu alcătuia 719 oameni în anul 2012. Satul Ulmu a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.