Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 ianuarie 2019, 13:40 views 17623
Expoziție dedicată Chișinăului vechi
26 ianuarie 2019, 13:40 views 17623

Expoziție dedicată Chișinăului vechi

O expoziție de pictură și grafică cu genericul "Linie și culoare" a plasticienilor Vitalie și Antonina Grișciuc, dedicată Chișinăului vechi, a fost vernisată la Alianța Franceză din Moldova.

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Adrian Ciubotaru, a menționat că expoziția cuprinde 40 de lucrări semnate de acești plasticieni, care în mod surprinzător, formează nu doar o familie armonioasă, ci și un tandem de creație.

"Este a doua expoziție a acestui cuplu la Alianța Franceză. Expoziția precedentă a avut loc în martie 2015 și s-a bucurat de succes. Atunci le-am promis că vom mai organiza o expoziție cu noi lucrări. Acestea prezintă mai multe aspecte ale vieții noastre cotidiene. O mare parte dintre lucrări reflectă Chișinăul vechi. Ei au o manieră aparte de a reda cu o deosebită căldură și lumină cartierele vechi, monumente de arhitectură și case simple, dar și peisaje din satele noastre basarabene", a precizat Adrian Cibotaru.

La rîndul său, Vitalie Grișciuc a afirmat că lucrările sunt realizate în diverse tehnici de pictură și grafică. "De mai bine de 20 de ani noi adunăm imagini cu orașul vechi și creăm lucrările respective".

Absolvenți ai unor prestigioase școli de pictură din Republica Moldova și România, Vitalie și Antonina Grișciuc au participat, începând cu anul 1992, la expoziții de grup și personale, în R. Moldova România, Luxemburg, Japonia, Spania și în alte țări. Lucrările lor se află în colecții publice și private din numeroase state.

Expoziția va fi deschisă pînă la 21 februarie.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

expoziție , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1401 locuitori

Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.