Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 februarie 2019, 16:25 views 11696
La o grădiniță se strîng bani pentru ca educatorii să nu se concedieze
04 februarie 2019, 16:25 views 11696

La o grădiniță se strîng bani pentru ca educatorii să nu se concedieze

La grădinita nr. 7 din Chișinău sînt colectate mereu taxe ilegale, așa cum bugetul instituției acoperă puțin peste jumătate din cheltuieli, iar părinții sînt nevoiți să achite în plus că cei mici să aibă educatori.

Desprea asta au aflat zilele trecute ofițerii CNA care au stat de vorba cu părinții copiilor care frecventează această grădiniță.

După ce anul trecut au intentat 26 de dosare penale pe numele funcționarilor din sistemul educațional, ofițerii CNA au pornit o campanie de informare în cadrul căreia se întîlnesc cu părinții și discuta despre plățile informale din grădinițe. Părinții care au copii la grădiniță nr.7 din cartierul Telecentru spun că sînt gata să scoată din buzunare cît trebuie doar că educatoarele să se uite măcar cu un ochi la copilul lor. Părinții mai spun că salariile educatorilor sînt mizere și că sînt nevoiți să vină cu plicuri în fiecare luna că specialiștii să nu se concedieze. Ofițerii CNA spun că atunci cînd părinții vor să colecteze bani suplimentari, trebuie să o facă oficial și benevol, prin intermediul Asociaitie Obștești părintești. Iar dacă aceștia aduc bunuri la instituțiile de învățămînt, este necesar să fie întocmit un contract de donație.

Sursa: unica.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , bani , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
1194 locuitori

Hăsnăşenii Noi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hăsnășenii Noi și Lazo. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Drochia și la 171 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1194 persoane. Satul Hăsnăşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.