Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 martie 2019, 09:40 views 10124
Pe străzile Chișinăului vor reapărea limitatoarele de viteză
05 martie 2019, 09:40 views 10124

Pe străzile Chișinăului vor reapărea limitatoarele de viteză

Odată cu venirea primăverii, primăria Capitalei anunţă că, pe străzile capitalei, vor fi reinstalate limitatoarele de viteză.

Totodată, pe mai multe artere va fi reînoit iluminatul public. Anunţul a fost făcut la şedinţa primăriei, de responsabilii direcţiei transport. Potrivit poliţiei municipale, lucrările trebuie făcute în ritm alert, în condiţiile în care, de la începutul anului în Chişinău au fost înregistrate deja peste 180 de accidente rutiere.

Potrivit poliţiei, 25% din accidentele care s-au produs în capitală, au avut loc noaptea. Una din cele mai periculoase străzi, în acest sens, este şoseaua Munceşti.

Şeful direcţiei transport, Vitalie Butucel spune că în prezent, pe această arteră, muncitorii efectuează lucrări de modernizare a iluminatului public.

Iluminatul stradal urmează a fi reabilitat şi pe alte 10 străzi din capitală, printre care: Calea Moşilor, Calea Ieşilor, bulevardul Moscovei şi strada Kiev.

În acest scop, din bugetul municipal au fost alocaţi 15 milioane de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , viteza , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
36 locuitori

Stîrceni este un sat din cadrul comunei Vărvăreuca, raionul Floreşti. Satul este situat la o distanță de 6 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 36 de oameni. Prima atestare documentară a satului Stîrceni din ținutul Soroca datează din anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.