Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 mai 2019, 12:50 views 9798
Autoritățile - despre intenția de a construi o benzinărie lîngă parcul „Alunelul”
22 mai 2019, 12:50 views 9798

Autoritățile - despre intenția de a construi o benzinărie lîngă parcul „Alunelul”

După ce acum două zile, locuitorii din preajma parcului „Alunelul" au ieșit la proteste față de intenția unui agent economic de a construi o benzinărie în preajma parcului, autoritățile municipale au făcut unele precizări.

Contactat de Noi.md, arhitectul-șef interimar al capitalei, Alexei Țurcanu, a declarat că în prezent „XPetrol-Grup" nu dispune de autorizație pentru a efectua lucrări în zonă. Funcționarul a precizat că Primăria este împotriva construcției unei stații de alimentare în preajma parcului.

„Ei au avut autorizație, dar aceasta expirat, iar acum nu mai pot să construiască nimic. În schimb li s-au propus alte terenuri, dar pînă cînd e la faza de examinare. La moment autorizația nu este valabilă. Evident că nu au dreptul să facă anumite lucrări acolo. Părerea mea este că nu ar trebui acolo să fie benzinărie, vor fi aduse complicații traficului rutier. Primăria va veni cu argumentele sale la judecată", a explicat Țurcanu.

Pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a menționat la rîndul său că autorizațiile de construcție se emit la Primărie. Cu toate astea, el s-a declarat împotriva unei asemenea construcții.

„Nu este nicio autorizațire de a începe lucrările. Eu sînt categoric împotrivă, iar proiectul de restaurare a parcului, pe care l-am demarat acum, vorbește de la sine. Este proiectul la care țin, pe care l-am promovat și pe care vreau să-l duc pînă la capăt", a explicat Brînzaniuc.

Locuitorii din preajma parcului "Alunelul" din sectorul Buiucani au reluat, după mai bine de patru ani, protestele față de intenția de a construi o benzinărie, menționînd că li se încalcă flagrant dreptul la un mediu sănătos de viață. Aceștia au atenționat că legislația națională interzice construcția benzinăriilor în zonele de protecție a parcurilor, a monumentelor istorice, precum și a terenurilor de joacă pentru copii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

benzinărie , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.