Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2019, 11:15 views 14814
Cît de pregătită este plaja din parcul La Izvor pentru sezonul estival
23 mai 2019, 11:15 views 14814

Cît de pregătită este plaja din parcul La Izvor pentru sezonul estival

Dacă tot s-au oprit ploile, iar soarele prinde pe zi ce trece la puteri, locuitorii Capitalei au ieșit la bronzat. Pe nisipul fierbinte din parcul La Izvor au fost văzuţi zeci de oameni. Dezgoliți de-a binelea, aceștia s-au bucurat din plin de timpul frumos.

În apă însă nu prea au avut curajul să intre: e murdară, spun ei. De altfel, și plaja încă nu este gata. Lansarea sezonului estival a fost planificată pentru prima zi a verii – 1 iunie.

Totuși, autoritățile nu recomandă locuitorilor să se scalde, deocamdată, în bazinele acvatice din capitală.

„Urmează ca cei de la ANSP să ia probe, ca să vadă care este calitatea apei. Din practica noastră din fiecare an, sînt ori interziceri categorice de a fi practicat înotul sau sînt recomandări de a nu se scălda. De regulă sînt găsiți diferiți microbi, bacterii, care nu sînt bune pentru securitatea și sănătatea oamenilor", a declarat Galina Leahu, șefa adjunctă a asociației „Spații verzi".

Plajele din Chișinău vor fi pregătite pentru sezonul estival pînă pe 1 iunie, ne asigură autoritățile locale. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi ridicate, însă și ploi de scurtă durată.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
429 locuitori

Hutulu este un sat din cadrul comunei Lebedenco, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 188 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 429 de oameni. Satul Hutulu a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.