Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2019, 14:20 views 16827
Un singur bilet pentru transportul public
05 iunie 2019, 14:20 views 16827

Un singur bilet pentru transportul public

Tichetarea electronică, proiectul care urmează a fi implementat în curînd de municipalitate, vine să soluționeze problema crizei acute de taxatori, dar și să creeze confort chișinăuienilor.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, primarul interimar, Ruslan Codreanu, a anunțat că în urma realizării acestei reforme, atît pentru troleibuz, cît și pentru autobuz vor fi bilete unice, fapt care va minimiza costul de călătorie pentru pasageri și va facilita crearea nodurilor de transport public pentru ca oamenii să se deplaseze rapid și comod.

De asemenea, edilul a adăugat că acest lucru va duce la eliminarea riscului de fraudare a biletelor.

„În prezent ne confruntăm cu o criză acută de taxatori. După reformă, acestora li se va propune să se reprofileze în controlori. Așa vom reuși să le asigurăm tuturor angajaților care activează acum un loc de muncă și după implementarea sistemului electronic de taxare", a mai scris Codreanu.

Potrivit municipalității, licitația este deschisă pînă la 9 iulie 2019, iar toate companiile care pot să ofere servicii și sisteme de e-ticketing sînt invitate să aplice la concurs.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

transport public , bilet , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
1986 locuitori

Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.