Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iulie 2019, 14:40 views 3303
Acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței
02 iulie 2019, 14:40 views 3303

Acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței

Primăria municipiului Chişinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, administrația publică locală recurge la acțiuni suplimentare în vederea protejării populației de efectul arșiței.

Astfel, pe parcursul zilei de marți, între orele 04:00-07:00, au fost stropite 25 de străzi principale din centrul urbei, bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public. Intervenția va fi reluată în intervalul orelor 12:00-15:00.

Acțiuni similare vor fi desfășurate pe parcursul zilei și în zonele publice din capitală, în special, vor fi stropite aleile pietonale din parcuri și scuaruri. Tot aici este asigurată funcționarea fîntînilor arteziene existente.

De asemenea, în perioada caniculară, în unitățile de transport public municipal de pasageri, dotate cu sisteme de condiționare a aerului: troleibuze și autobuze, instalațiile respective sînt puse în funcțiune, iar pasagerilor li se oferă apă potabilă, la solicitare.

Precizăm că autoritățile administrației publice municipale au aprobat anterior un plan de acțiuni în vederea protejării populației în perioada cu temperaturi ridicate a sezonului estival 2019, în condițiile cînd canicula reprezintă un factor de risc pentru desfășurarea activităților economice și sociale la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Recomandările generale pentru populaţie în perioada cu temperaturi ridicate vizează: consumul a 2 litri de apă pe zi, cu evitarea băuturilor alcoolice şi a băuturilor dulci carbogazoase; consumul de fructe şi legume în stare proaspătă; reducerea intensității efortului fizic în miezul zilei, protejarea de soare în orele amiezii; purtarea hainelor de culoare deschisă, din fibre naturale, evitarea scăldatului în bazinele cu apă stătătoare etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

canicula , Chisinau , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Dişcova este un sat din cadrul comunei Puţintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1002 oameni. Satul Dișcova a fost menționat documentar în anul 1582.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.