Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 iulie 2019, 16:20 views 2852
Declarație: Primarul general interimar și-a depășit atribuțiile
26 iulie 2019, 16:20 views 2852

Declarație: Primarul general interimar și-a depășit atribuțiile

Fostul primar general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și-a depășit atribuțiile atunci cînd a emis dispoziția privind construcția în parcuri a 8 WC.

Opinia aparține consilierului municipal independent Vasile Chirtoca, relatează Noi.md.

El a menționat că astfel de dispoziții au fost emise de primarul general interimar cu depășirea atribuțiilor, deoarece orice obiect în oraș și, cu atît mai mult, în parc, poate fi construit doar în baza unei hotărîri a Consiliului Municipal, precum și a certificatului de urbanism eliberat de arhitectorul șef al Chișinăului și proiectului elaborat în baza actelor menționate.

În opinia consilierului municipal, în plus, în parcul „La izvor" a fost ales un loc foarte nereușit pentru o astfel de construcție, deoarece ea trebuie să fie neobservată și să se încadreze în relieful acestui parc. În acest context, Vasile Chirtoca a adresat actualului primar general interimar o sesizare în acest sens.

Dispoziția privind construcția a opt WC în capitală a fost semnată de fostul primar general interimar al capitalei Ruslan Codreanu la 31 mai. Veceurile publice urmează să fie construite în următoarele parcuri: La izvor – 2; Rîșcani – 2; Valea Morilor – 2; Valea Trandafirilor – 1 (încă 2 se construiesc în prezent); Alunelul – 1.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , Vasilii Chirtoca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4240 locuitori

Ermoclia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Ermoclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4240 de oameni. Satul Ermoclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.