Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 septembrie 2019, 16:00 views 8132
Chișinăul va găzdui Festivalul Internațional de Televiziune ТЭФИ-Содружество
04 septembrie 2019, 16:00 views 8132

Chișinăul va găzdui Festivalul Internațional de Televiziune ТЭФИ-Содружество

În perioada 16 - 19 septembrie 2019, la Chișinău va avea loc cea de-a noua ediţie a Festivalului Internațional de Televiziune ТЭФИ-Содружество 2019 (TEFI-Comunitate).

Evenimentul este organizat de Fundația Academiei de Televiziune Rusă cu sprijinul Fondului Interstatal pentru Cooperarea Umanitară a statelor-membre CSI și Agenției Federale de Presă și Comunicare în Masă a Federației Ruse, precum și a Preşedinţiei Republicii Moldova, transmite Noi.md.

Scopul Festivalului ТЭФИ-Содружество este crearea unui spațiu unic de informații pe teritoriul țărilor CSI, Georgiei şi Ţărilor Baltice; promovarea celor mai recente realizări ale emisiilor de televiziune, stabilind cooperarea între companiile de televiziune și profesioniștii individuali din domeniul televiziunii.

Pentru participare la Festival s-au înregistrat peste 75 de lucrări – seriale de televiziune care sînt produse în țările CSI.

Laureaţii Festivalului vor fi desemnați de un consiliu de experți format din: membrul Academiei de Televiziune Rusă, producătorul general al companiei de televiziune Format TV, jurnalista Oksana Barkovskaya; producătorul de film, directorul general al companiei de cinema Новые люди, co-fondatorul companiei de distribuție Аргумент кино, Natalia Mokritskaya; membrul Academiei Ruse de Televiziune, producătorul de televiziune şi cinema, Alexandr Oleinikov; membrul Academiei Ruse de Televiziune, producătorul, președintele grupului de companii PRIOR, Rodion Pavluchik; producătorul de cinema și televiziune, fondatorul companiei de distribuţie Art Pictures Media, Dmitri Rudovsky; membrul Academiei Ruse de Televiziune, directorul general al SAÎ Всемирные Русские Студии, Iurii Sapronov; membrul Academiei Ruse de Televiziune, fondatorul și acționarul serviciului video START Alexei Trotsyuk; directorul general Yandex.Studio SRL, Olga Filipuk; membrul Academiei Ruse de Televiziune, producătorul de proiecte speciale ale Serviciului producătorului general SAD „Pervîi kanal", prezentatorul programului „Cîmpul minunilor", Leonid Iakubovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Festival , Chisinau , televiziune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.