Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 octombrie 2019, 14:00 views 3978
Parcări multietajate, “tehnologii inteligente” și Sky Way. Ce ne promit candidații la funcția de primar general? Partea I
18 octombrie 2019, 14:00 views 3978

Parcări multietajate, “tehnologii inteligente” și Sky Way. Ce ne promit candidații la funcția de primar general? Partea I

Banca pretendenților la funcția de primar general de Chișinău s-a scurtat. Candidatul mișcării profesioniștilor"Speranța-Надежда", Andrei Donică, și cel al partidului "Democrația acasă", Boris Volosatîi, au anunțat că părăsesc cursa electorală. Donică a spus deschis că renunță în favoarea lui Andrei Năstase. Volosatîi nu a dat nume concrete, dar și el a dat de înțeles că a decis să nu strice tabloul electoral al primarului în acțiune (prin decizia instanței).

Ceilalți 17 candidați mai au două zile ca să-i convingă pe chișinăuieni că anume lor le poate fi încredințat orașul pentru următorii patru ani. Ce-i drept, mulți alegători au rămas mirați de faptul că și aceste alegeri ale primarului general nu au devenit o luptă între manageri–administratori, programe de dezvoltare și idei originale, ci încă o încăierare politică. Unii candidați – promovați de partidele unioniste – nici nu ascund că merg în alegeri pentru "a nu ceda Chișinăul Rusiei" (Valeriu Munteanu) sau pentru "a salva Chișinăul de socialiști" (Vlad Țurcanu). Așa că ideile edilitare, cu mici excepții, iarăși au fost lăsate pe planul doi.

Adevărat că de această dată promisiunile pretendenților la fotoliul de primar general par a fi mai realiste și mai comune ca cele din campania trecută, în care orășenii alegeau un primar pentru un an. Atunci, la elaborarea programelor unii candidați acționau conform principiului "mai tare, mai mare, mai ireal", țintind viitoarele alegeri parlamentare. Și așa, au promis să planteze în oraș, pe parcursul unui an, 1 mil. de copaci, să mute gara feroviară din centrul capitalei într-un loc mai puțin aglomerat (spre exemplu, în zona r. Bîc sau pe str. Muncești), să realizeze "Planul Marșall" pentru Chișinău, achitat din banii României, ai UE și SUA sau să construiască pentru primărie o nouă clădire "în scopul concentrării maxime a direcțiilor și serviciilor municipale într-un singur loc".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , candidat , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.