Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 noiembrie 2019, 12:30 views 3979
Mihail Poisik: „Trebuie să găsești 20 de minute, să vii și să votezi!” (Video)
01 noiembrie 2019, 12:30 views 3979

Mihail Poisik: „Trebuie să găsești 20 de minute, să vii și să votezi!” (Video)

Dacă vrem să trăim normal, europenește la Chișinău, iar problemele orașului să fie rezolvate de un specialist competent, înseamnă că trebuie să găsim 20 de minute pentru a veni și a vota în turul doi al alegerilor primarului din 3 noiembrie, dar să convingem și prietenii, colegii, cunoscuții să iasă la vot.

Această opinie a fost exprimată de doctorul în științe economice Mihail Poisik în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor locale din Chișinău, transmite Noi.md.

El a menționat că atunci cînd o persoană vrea să vină la putere, de obicei el este condus de trei componente de bază.

„Să se realizeze în beneficiul statului sau al orașului; să rezolve problemele partidului, promovarea și imaginea acestuia; și, probabil, să-și rezolve careva interese materiale. Iar dacă interesele materiale ale acestei persoane sînt mai presus de toate, și înmulțind cu neprofesionalismul, așa cum a fost în ultimii zece ani în perioada lui Dorin Chirtoacă și alți conducători ai orașului, atunci obținem rezultatul pe care îl avem", a subliniat Mihail Poisik.

„Noi avem o iluzie precum că vom alege o persoană cinstită, conștiincioasă și ea ne va rezolva toate problemele. Dar imaginați-vă că noi toți sîntem experți în muzică. Dar una este să înțelegi, să ascultați și să iubești muzica, și alta să poți cînta la un instrument muzical. Și cînd oamenii speră că o persoană va lua un instrument muzical și va începe să cînte, acest lucru de obicei, se termină foarte prost, se primește o cacofonie", a continuat el.

În acest sens, Mihail Poisik a subliniat importanța faptului ca atunci cînd aleg un nou primar, oamenii să fie atenți la cît de mult este pregătit pretendentul să îndeplinească acele funcții, cît de profund înțelege el problemele orașului și nu numai înțelege, dar știe să le rezolve, cum să influențeze oamenii, cunoaște grupurile de oameni, de ce sînt ei capabili și așa mai departe.

"Iar dacă acum la noi la urne vine doar o treime, înseamnă că mai puțin de 20% iau o decizie pentru noi. Dacă dorim ca în acest oraș să fie normal, înseamnă că trebuie să găsim 20 de minute, să venim și să votăm. Dar nu numai să votăm noi, ci și să convingem prietenii, colegii, cunoscuții și așa mai departe că aceasta este responsabilitatea noastră, dacă vrem să trăim normal, europenește în această țară și în acest oraș", a îndemnat chișinăuienii doctorul în științe economice, Mihail Poisik.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

votare , alegeri , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.