Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 noiembrie 2019, 10:00 views 3718
Ce atribuţii are primarul nou ales
04 noiembrie 2019, 10:00 views 3718

Ce atribuţii are primarul nou ales

Primarul general al Capitalei este ales pentru un mandat de patru ani.

Edilul începe munca în primărie din data validării mandatului şi îşi încheie activitatea cînd este validat următorul mandat de primar, cu excepția cazurilor cînd acesta încetează înainte de termen.

Potrivit legii, primarul are un şir de atribuţii legale, între care numirea pretorilor, a vicepretorilor şi a şefilor de întreprinderi municipale.

Salariul lunar al edilului este de 18.000 de lei, suplinit cu mai multe sporuri.

Primarul general este șef al administrației publice municipale şi asigură executarea deciziilor adoptate de Consiliul Municipal.

Conduce, coordonează şi controlează activitatea serviciilor publice municipale.

Mai exact, trebuie să se asigure că oraşul este salubrizat, drumurile - reparate şi deszăpezite că transportul public circulă fără probleme sau că persoanele care au nevoie beneficiază de asistenţă socială.

De asemenea, edilul are grijă de buna funcţionare a pieţelor şi a locurilor de distracţie şi agrement.

Primarul participă la ședințele consiliului local și are dreptul să se pronunțe asupra tuturor problemelor supuse dezbaterilor, dar nu are drept de vot.

Edilul este cel care trebuie să asigure elaborarea proiectului de buget al municipiului pentru următorul an calendaristic.

Potrivit legii, primarul poate să interzică spectacole, concerte sau alte manifestări publice care atentează la ordinea și liniștea publică.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.