Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2019, 16:00 views 2665
Scuarul „George Coșbuc
20 noiembrie 2019, 16:00 views 2665

Scuarul „George Coșbuc", renovat (Foto)

Marți a fost inaugurat oficial, după reparație, scuarul „George Coșbuc", din centrul istoric al capitalei, scrie Noi.md.

Reabilitarea scuarului „G. Coșbuc" a inclus reconstrucția aleilor pietonale, amenajate în pavaj, renovarea gazonului (care este dotat cu irigare automată), instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii și a fost montată o cișmea.

Proiectul de execuție privind reabilitarea scuarului „George Coșbuc" a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ" și AO „Centru de urbanism", care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018. Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului este de cca 1 milion de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parc , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1981
Populația:
276 locuitori

Iantarnoe este un sat din cadrul comunei Rașcov din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Camenca și la 148 km de Chișinău. Populaţia satului Iantarnoe alcătuia 276 de oameni în anul 2004. Satul Iantarnoe a fost înființat în anul 1981.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.