Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 noiembrie 2019, 11:30 views 3991
Viceprimarul Capitalei vrea să elimine „butkogradurile” din oraș (Video)
26 noiembrie 2019, 11:30 views 3991

Viceprimarul Capitalei vrea să elimine „butkogradurile” din oraș (Video)

Viceprimarul capitalei responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană, Victor Chironda, cere eliminiarea gheretelor amplasate pe străzile capitalei.

Acesta a solicitat viceprimarilor să evaluzeze situația chioșcurilor, în special a celor amplasate în raza instituțiilor de învățămînt și a celor publice.

„Domnilor pretori, știți care este situația cu gheretele amplasate în raza școlilor, grădinițelor, instituțiilor publice. Nu trebuie să vă explic ce trebuie de făcut, haideți să luăm măsuri. Reiese că eliminăm gheretele din toate parcurile, pentru că s-a terminat sezonul estival și conform dispoziției semnate de primarul interimar, trebuie să le eliminăm. Eliminăm gheretele care sînt utile în parcuri, au un aspect vizual plăcut cît de cît, în schimb le lăsăm pe acestea care arată oribil în străzi", a menționat viceprimarul, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

„Haideți să facem o evaluare a tuturor gheretelor și să eliminăm aceste butkograduri de pe străzi. Oamenii le văd și ei consideră că aceasta este problema gheretelor, nu cele 5-6 care vînd cafea în parc. sînt probleme acestea care stau în drum și vînd tot ce vrei, de la haine pînă la alte lucruri", a mai adăugat Chironda.

Pe de altă parte, primarul general a cerut să fie adoptată o concepție unică asupra subiectului gheretelor din capitală.

 


Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

gherete , Victor Chironda , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.