Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 decembrie 2019, 12:00 views 5436
În liceul ”Mihai Grecu” din capitală s-a desfășurat conferința UNESCO (Video)
06 decembrie 2019, 12:00 views 5436

În liceul ”Mihai Grecu” din capitală s-a desfășurat conferința UNESCO (Video)

În incinta liceului "Mihai Grecu" din capitală a avut loc o conferință pregătită în comun cu UNESCO și dedicată bioeticii - domeniul cercetării interdisciplinare privind activitățile omului în domeniul biologiei și medicinii.

Director de şcoală: Principalul obiectiv al profesorului este educarea viitorului cetăţean al patriei sale

După cum a declarat directorul liceului "Mihai Grecu", Svetlana Glotova, pentru portalul Noi.md, conferința a fost pregătită în comun cu Comisia Națională a Moldovei pentru UNESCO, în special, secretarul general Constantin Rusnac și adjunctul său, Luminița Drumea.

„Conferința este interesantă prin faptul că are legătură de curriculumul și cu obiectivele globale pe care UNESCO le stabilește în fața noastră", a spus Svetlana Glotova.

În cadrul evenimentului, ea a povestit care sînt obiectivele UNESCO disponibile în liceul "Mihai Grecu" și în general în liceele din oraș, atrăgînd atenția, în special, la obiective precum: păstrarea resurselor de apă, egalitatea de gen, accesul la justiție și educația de calitate.

Directorul Liceului "Mihai Grecu" a subliniat că educația de înaltă calitate este foarte importantă, deoarece astăzi politica substanțială a Moldovei se bazează pe calitatea educației în conformitate cu nevoile individului, societății și statului.

La rîndul său, Victor Stepaniuc, doctorul în științele istorice, care a participat la conferință, a menționat pentru portalul Noi.md că atunci cînd vorbim despre generația tînără, studenți, tineretu, noi într-un fel sau altul, ar trebui să încercăm să propunem proiecte pentru modernizarea și dezvoltarea țării noastre și ar trebui să mereu să atragem atenția profesorilor în special la liceeni.

„Problema e ca prin cursuri, prin afaceri sociale, prin voluntariat, să putem sprijini acea parte a tinerilor care știe să fie creativă, să susținem tinerele talente, pentru că noi avem talente tinere nu numai în cultură, în artă, ci și în domeniul științei, proiectelor sociale etc.", a spus el.

„Avînd în vedere conferința de astăzi, cu sprijinul Comitetului UNESCO în Moldova și al Comitetului Delphi din Moldova, noi am observat că în școlile din Chișinău se desfășoară o astfel de activitate de susținere a tinerilor talentați. Drept urmare, astăzi în cadrul conferinței tinerii au discutat problema dezvoltării durabile, iar acestea sînt întrebări complicate și pentru știință. Însă copiii din clasele 10-12 deja pun astfel de întrebări, le discută și au referate concrete.

În cadrul acestei conferințe, în incinta liceului Mihai Grecu s-au adunat profesori de la diferite instituții de învățămînt, ei de asemenea învață, iau modele bune și astfel vor pregăti studenți buni, viitori tineri specialiști, astfel încît aceștia să lucreze și în serviciul public, dar să știe să lucreze și în economie. Pentru că una dintre marile probleme cu care se confruntă societatea și clasa politică este, desigur, problema dezvoltării țării, cum poate fi ea modernizată", a spus Victor Stepaniuc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

conferință , UNESCO , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2039 locuitori

Rădenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Rădenii Vechi este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2039 de oameni. Satul Rădenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.